Psycholoog

 

 

 

Esteri Brussaard (1981)
GZ-psycholoog BIG, praktijkhouder

 

Mijn ambitie als psycholoog is dat men in alle rust en met veilige begeleiding stappen kan maken om pijnlijke ervaringen toe te laten en te verwerken, dat de persoonlijke ontmoeting en verbinding voorop staat, dat er maatwerk geleverd kan worden en dat er zo’n open sfeer gecreëerd kan worden dat er de diepste wonden en schaamtegevoelens gedeeld en hersteld kunnen worden.

 

Op mijn 13de vertelde ik op school dat ik psycholoog wilde worden. Ik ging regelmatig naar de bibliotheek om boeken over lichaamstaal te lezen in de hoop het gedrag van mensen beter te kunnen interpreteren. Deze passie voor psychologie is nooit verdwenen en is uiteindelijk mijn beroep geworden. Het kunnen begrijpen waarom iemand is zoals hij/zij nu is en samen onderzoeken welke aspecten losgelaten of juist versterkt kunnen worden, intrigeert mij. Het zoeken naar wat bij iemand past, hoe iemand meer zijn/haar authentieke zelf kan zijn en waar iemand in het leven naartoe wil, komt vaak terug in de gesprekken in de therapiekamer.

 

In 2007 studeerde ik af aan de Universiteit van Tilburg in de richting Geestelijke Gezondheidspsychologie waarna ik met jongvolwassenen met emotionele en gedragsproblemen ging werken. Na een aantal jaren kreeg ik meer affiniteit met volwassen zorg en werken als een therapeut en ben ik opgeleid tot GZ-psycholoog BIG. Ik heb in de Specialistische GGZ bij angststoornis- en stemmingsstoorniscentrum en bij de Expertise Centrum Psychodiagnostiek gewerkt. Werken in de Generalistische Basis GGZ vind ik erg bij mij passen, omdat men een breed scala van diverse klachten behandelt, doelgericht werkt en vaak de klachten effectief kan behandelen.

 

Verder ben ik getrouwd en heb ik twee kinderen. In de wintermaanden zwem ik een paar keer in de week in het natuurwater en ben ik ook geregeld in de sportschool te vinden. Zelfzorg vind ik cruciaal, zodat ik in balans ben om er voor anderen te zijn. Ik kom oorspronkelijk uit Finland, maar leef voor het grootste deel van mijn volwassen leven in Nederland.

 

Ik geef therapie in het Nederlands, Engels en Fins.


Therapievormen waarin ik ben geschoold zijn o.a. cognitieve gedragstherapie, EMDR, COMET, schematherapie, oplossingsgerichte therapie, relatietherapie (EFT), familie- en organisatieopstellingen, hypnotherapie en seksuele dysfuncties.

 

Ik ben lid van onderstaande beroepsverenigingen:
· Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten(LVVP)
· Vereniging EMDR Nederland (VEN)
· Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)

 

 

 

Laurien Voorendt (1984)
GZ-psycholoog BIG

 

In mijn werk vind ik het keer op keer bijzonder om degene tegenover mij te leren kennen en heb ik bewondering voor de moed die iemand heeft verzameld om de stap naar hulp te zetten. Het maakt dat ik graag met openheid en nieuwsgierigheid in contact ben en een veilige plek wil creëren waarin gedeeld mag worden. Waarbij het om vertrouwen en samenwerking draait.

 

Van kinds af aan ben ik nieuwsgierig en observeer ik graag andere mensen. Het leek me zo leuk voor een dag onzichtbaar te zijn en ongegeneerd mensen in een winkelstraat te kunnen observeren, nieuwsgierig naar hoe ze zich gedragen. Dat het bestuderen van menselijk gedrag (zonder onzichtbaar te hoeven zijn) een studierichting is, sprak mij aan. Na mijn eindexamen ben ik, na een jaar rondreizen en werken, de studie Psychologie gaan volgen aan de Universiteit Utrecht. In 2010 ben ik afgestudeerd met de Master Gezondheidspsychologie. Na mijn afstuderen ben ik 7 jaar werkzaam geweest als psycholoog bij volwassenen met een eetstoornis. Daarna heb ik binnen de Specialistische GGZ op een afdeling met uiteenlopende problematiek gewerkt waaronder angst- en stemmingsstoornissen, ontwikkelingsproblematiek en trauma. In 2019 heb ik de opleiding tot GZ-psycholoog BIG afgerond. Sinds 2020 ben ik werkzaam binnen de Generalistische Basis GGZ, wat mij veel voldoening geeft door de effectieve en doelgerichte manier van werken waarmee binnen relatief korte tijd mooie resultaten behaald worden.

 

Verder woon ik samen met mijn partner en onze twee kinderen. Na studeren, werken en moeder worden in de mooie stad Utrecht, zijn we sinds 2022 verhuisd naar een omgeving met meer groen en ruimte om ons heen. Daar geniet ik ontzettend van, waaronder het wakker worden van geluiden van vogels en schapen. Naast mijn leven met gezin, familie en vrienden, ervaar ik voldoening in mijn werk door het mogen bijstaan in iemands kwetsbaarheden én aandacht te behouden voor iemands kracht. Graag ondersteun ik bij het leven van een waardengericht leven, aandacht te hebben voor waar iemand naartoe wil en in samenwerking daar naartoe te bewegen. Om invloed uit te oefenen waar dat mogelijk is, en te leren verdragen wat niet te veranderen is.

 

Ik geef therapie in het Nederlands en Engels.

 

Therapievormen waarin ik ben geschoold zijn o.a. cognitieve gedragstherapie, Acceptance & Commitment therapie en EMDR.

 

Ik ben lid van onderstaande beroepsvereniging:
· Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)