Laurien Voorendt

(1984)

GZ-psycholoog BIG

In mijn werk vind ik het keer op keer bijzonder om degene tegenover mij te leren kennen en heb ik bewondering voor de moed die iemand heeft verzameld om de stap naar hulp te zetten. Het maakt dat ik graag met openheid en nieuwsgierigheid in contact ben en een veilige plek wil creëren waarin gedeeld mag worden. Waarbij het om vertrouwen en samenwerking draait.

Van kinds af aan ben ik nieuwsgierig en observeer ik graag andere mensen. Het leek me zo leuk voor een dag onzichtbaar te zijn en ongegeneerd mensen in een winkelstraat te kunnen observeren, nieuwsgierig naar hoe ze zich gedragen. Dat het bestuderen van menselijk gedrag (zonder onzichtbaar te hoeven zijn) een studierichting is, sprak mij aan.

Na mijn eindexamen ben ik, na een jaar rondreizen en werken, de studie Psychologie gaan volgen aan de Universiteit Utrecht. In 2010 ben ik afgestudeerd met de Master Gezondheidspsychologie. Na mijn afstuderen ben ik 7 jaar werkzaam geweest als psycholoog bij volwassenen met een eetstoornis. Daarna heb ik binnen de Specialistische GGZ op een afdeling met uiteenlopende problematiek gewerkt, waaronder angst- en stemmingsstoornissen, ontwikkelingsproblematiek en trauma. In 2019 heb ik de opleiding tot GZ-psycholoog BIG afgerond. Sinds 2020 ben ik werkzaam binnen de Generalistische Basis GGZ, wat mij veel voldoening geeft door de effectieve en doelgerichte manier van werken waarmee binnen relatief korte tijd mooie resultaten behaald worden.

Verder woon ik samen met mijn partner en onze twee kinderen. Na studeren, werken en moeder worden in de mooie stad Utrecht, zijn we sinds 2022 verhuisd naar een omgeving met meer groen en ruimte om ons heen. Daar geniet ik ontzettend van, waaronder het wakker worden van geluiden van vogels en schapen. Naast mijn leven met gezin, familie en vrienden, ervaar ik voldoening in mijn werk door het mogen bijstaan in iemands kwetsbaarheden én aandacht te behouden voor iemands kracht. Graag ondersteun ik bij het leven van een waardengericht leven, aandacht te hebben voor waar iemand naartoe wil en in samenwerking daar naartoe te bewegen. Om invloed uit te oefenen waar dat mogelijk is, en te leren verdragen wat niet te veranderen is.

Ik geef therapie in het Nederlands en Engels.

Therapievormen waarin ik ben geschoold zijn o.a. cognitieve gedragstherapie, Acceptance & Commitment therapie (ACT), EMDR en EFT.

Ik ben lid van onderstaande beroepsvereniging:

  • Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)
© 2023 - 2024 Psychologiepraktijk Betuwe | Alle rechten voorbehouden

Grafisch ontwerp door MARA Branding & Design | Website door Buro Kriebels

© 2023 - 2024 Psychologiepraktijk Betuwe | Alle rechten voorbehouden

Grafisch ontwerp door MARA Branding & Design | Website door Buro Kriebels