Kosten en vergoedingen

De behandelingen bij Psychologiepraktijk Betuwe vallen onder de Generalistische Basis GGZ en worden in de meeste gevallen door de zorgverzekeraar vergoed. De voorwaarde is dat u een geldige verwijsbrief hebt en dat er sprake is van een stoornis. De factuur wordt rechtstreeks naar de zorgverzekeraar gestuurd.

Basisverzekering en eigen risico

Psychologiepraktijk Betuwe heeft in 2024 een contract met alle zorgverzekeraars afgesloten m.u.v. ENO en Zorg en Zekerheid. Dit houdt in dat u de behandeling, mits doorverwezen door uw huisarts, vergoed zult krijgen. Voor de zorgkosten die worden vergoed uit het basispakket, geldt eerst het eigen risico (€385 in 2023) en het resterend bedrag wordt vergoed.

De afspraak mag op zijn laatst één werkdag van te voren afgezegd worden. Voor no-show of te laat afmelden (minder dan 24 uur van te voren) rekenen wij €60. Hebt u een afspraak op maandag om 10:00 uur, dan dient u deze op vrijdag vóór 10:00 uur af te zeggen.   

Niet vergoede zorg

Zelf betalen

Heeft u klachten, maar is er geen sprake van een stoornis zoals depressie, angst of persoonlijkheidsproblematiek, dan vergoedt de zorgverzekeraar de behandeling niet.

U kunt nog steeds terecht bij de praktijk met deze klachten, u dient dan zelf de rekening te betalen. Kosten voor werkgerelateerde problematiek worden soms ook door de werkgever betaald.

Het tarief voor niet vergoede zorg is €120 per sessie.

Voorbeelden van klachten die niet vergoed worden zijn:

$
Werkgerelateerde- of studieproblemen
$
Relatieproblemen
$
Rouw
$
Levensfaseproblemen
$
Aanpassingsstoornis
$
Slaapstoornissen
$
Een fobie
© 2023 - 2024 Psychologiepraktijk Betuwe | Alle rechten voorbehouden

Grafisch ontwerp door MARA Branding & Design | Website door Buro Kriebels

© 2023 - 2024 Psychologiepraktijk Betuwe | Alle rechten voorbehouden

Grafisch ontwerp door MARA Branding & Design | Website door Buro Kriebels