Filippa Vink

(1994)

Psycholoog

Als psycholoog is mijn ideaal dat cliënten zich veilig voelen om de zaken die voor hen belangrijk zijn te bespreken zodat pijnlijke gevoelens verwerkt kunnen worden en herstel mogelijk wordt. Ik streef naar een veilige sfeer zodat de cliënt zichzelf kan zijn en de ruimte voelt om kwetsbaarheid te tonen. Ik geloof dat alles in een mensenleven logisch en begrijpelijk is zolang we het hele verhaal in beeld brengen. Mijn favoriete quote hiervan is van Tove Jansson: “The greatest thing in life is to know your own mind”.

Op de middelbare school merkte ik dat ik veel interesse had in het vak psychologie. Ik heb altijd een grote interesse gehad in mensen om me heen en de beweegredenen van hen. Ik merkte al vroeg dat psychologie me veel dingen duidelijker kon maken. Om psychologie toe te passen in het helpen van mensen leek mij een prachtig beroep. Na de middelbare school heb ik mijn bachelor en masterdiploma behaald aan de Tampere Universiteit in Finland. Sinds 2020 werk ik als psycholoog met veel passie voor mijn werk. Ik heb onder andere gewerkt als behandelaar voor interculturele gezinnen en als gedragswetenschapper. Door mijn ervaring is mijn werkwijze gevormd; ik heb veel aandacht voor de invloed die het systeem op de cliënt heeft, zowel op maatschappelijk niveau als op gezin- of relatieniveau.  

Therapievormen waarin ik geschoold ben zijn o.a. cognitieve gedragstherapie, Acceptance and Commitment Therapy en visualiserende therapietechnieken zoals Een Taal Erbij. Ik leg veel focus op de connectie tussen lichaam en geest en van daaruit bied ik behandeling voor o.a. angstklachten, rouw en verlies, identiteitsvragen en depressieklachten.
 

Verder ben ik getrouwd en in 2021 gesetteld in Nederland. Ik ben geboren en getogen in Finland en ook vandaar mijn liefde voor het buitenleven; ik wandel graag en breng tijd door in mijn tuin. Daarnaast boulder ik graag in mijn vrije tijd en dans ik verschillende dansstijlen. 

Onder de supervisie van Mw. Esteri Brussaard geef ik therapie en voer ik diagnostisch onderzoek in het Nederlands, Engels en Fins. 

Ik ben lid bij de beroepsvereniging Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en sinds 2024 een actief lid binnen de Commissie Culturele Diversiteit & Psychologie.

© 2023 - 2024 Psychologiepraktijk Betuwe | Alle rechten voorbehouden

Grafisch ontwerp door MARA Branding & Design | Website door Buro Kriebels

© 2023 - 2024 Psychologiepraktijk Betuwe | Alle rechten voorbehouden

Grafisch ontwerp door MARA Branding & Design | Website door Buro Kriebels