Esteri Brussaard

(1981)

GZ-psycholoog BIG, praktijkhouder

Mijn wens als psycholoog is dat men in alle rust en met veilige begeleiding stappen kan maken om pijnlijke ervaringen toe te laten en te verwerken, dat de persoonlijke ontmoeting voorop staat, dat er maatwerk geleverd kan worden en dat er zo’n open sfeer gecreëerd kan worden zodat de diepste wonden en schaamtegevoelens gedeeld en hersteld kunnen worden, zodat cliënt kan groeien, bloeien en zichzelf krachtig ontwikkelen. Ik wil cliënten met zichzelf en met elkaar in verbinding brengen.

Op mijn 13de vertelde ik op school dat ik psycholoog wilde worden. Ik ging regelmatig naar de bibliotheek om boeken over lichaamstaal te lezen in de hoop het gedrag van mensen beter te kunnen interpreteren. Deze passie voor psychologie is nooit verdwenen en is uiteindelijk mijn beroep geworden. Het kunnen begrijpen waarom iemand is zoals hij/zij nu is en samen onderzoeken welke aspecten losgelaten of juist versterkt kunnen worden, intrigeert mij. Het exploreren wat bij iemand past, hoe iemand meer zijn/haar authentieke zelf kan zijn en waar iemand in het leven naartoe wilt, komt vaak terug in de gesprekken in de therapiekamer. Ik zoek nieuwsgierig naar krachtbronnen in de persoon en hulpbronnen in de omgeving en ondersteun ze graag te versterken. 

In 2007 studeerde ik af aan de Universiteit van Tilburg in de richting Geestelijke Gezondheidspsychologie waarna ik met jongvolwassenen met emotionele en gedragsproblemen ging werken. Na een aantal jaren kreeg ik meer affiniteit met volwassen zorg en werken als een therapeut en ben ik opgeleid tot GZ-psycholoog BIG. Ik heb eerst in de Specialistische GGZ bij angststoornis- en stemmingsstoorniscentrum en bij de Expertise Centrum Psychodiagnostiek gewerkt. Werken in de Generalistische Basis GGZ vind ik erg goed bij mij passen, omdat ik een breed scala van diverse klachten behandel, wat mij stimuleert om me continu te blijven bijscholen en te ontwikkelen en waar ik doelgericht kan werken en vaak de klachten effectief kan behandelen.

Verder ben ik getrouwd en heb ik twee kinderen. In de wintermaanden zwem ik een paar keer in de week in het natuurwater en ben ik ook geregeld in de sportschool te vinden. Zelfzorg vind ik cruciaal, zodat ik in balans ben om met volle aandacht en enthousiasme er voor anderen te zijn. Ik kom oorspronkelijk uit Finland, maar leef voor het grootste deel van mijn volwassen leven in Nederland.

Ik geef therapie in het Nederlands, Engels en Fins.

Therapievormen waarin ik geschoold ben zijn o.a. cognitieve gedragstherapie, EMDR, COMET, schematherapie, oplossingsgerichte therapie, relatietherapie (EFT), familie- en organisatieopstellingen, hypnotherapie en seksuele problemen.

Ik ben lid van onderstaande beroepsverenigingen:

  • Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten(LVVP)
  • Vereniging EMDR Nederland (VEN)
  • Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)
© 2023 - 2024 Psychologiepraktijk Betuwe | Alle rechten voorbehouden

Grafisch ontwerp door MARA Branding & Design | Website door Buro Kriebels

© 2023 - 2024 Psychologiepraktijk Betuwe | Alle rechten voorbehouden

Grafisch ontwerp door MARA Branding & Design | Website door Buro Kriebels